Megnyílt a Zöld Forrás pályázat

Összesen 116,6 millió forintra pályázhatnak Magyarországon bejegyzett, környezet- és természetvédelmi céllal és/vagy feladattal létrejött közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezetek, alapítványok a Vidékfejlesztési Minisztériumtól.

A Zöld Forrás pályázatból egy-egy szervezet maximum 3 millió forint támogatást kaphat, a pénzt a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítására kell fordítania. Ilyen például a hulladékképződés csökkentése, a környezettudatos szemlélet erősítése, az ökoszisztéma értékeinek megőrzése, vagy a kedvenc állatok okozta környezetvédelmi és természetvédelmi problémák megelőzése. A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek a környezetvédelmi program célkitűzései, a Zöld Forrás pályázat ezt a feladatvállalást segíti. A vidékfejlesztési tárca a pályázat egyszerűsítése és gyorsítása érdekében annak előkészítésébe is bevonta a zöld civil szervezetek képviselőit. A VM célja, hogy a Zöld Forrás segítségével a hazai zöld civil szervezetek és önkénteseik minél hatékonyabban hozzájáruljanak a Kárpát-medence környezeti és természeti értékeinek megőrzéséhez.

 
A pályázati forrásból a Magyarországon bejegyzett, környezet- és természetvédelmi céllal és/vagy feladattal létrejött közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú fokozattal rendelkező társadalmi szervezet, alapítvány kaphat. Olyan szervezetek pályázhatnak, amelyek a tavalyi évről közhasznúsági jelentést fogadtak el. Pályázni a felhívás megjelenését követő 30 napon belül lehet elektronikusan vagy postai úton.

Ajánlott tartalom

Magasfeszültségű távvezeték épül Románia és Moldova között

Újabb magasfeszültségű távvezeték épül Románia és Moldova Köztársaság között, most amerikai finanszírozással.