Érkezik az ősz -mutatjuk mikor

Kellemes meleg időnk lesz hétvégén, majd hétfőn megérkezik az ősz első hulláma.

Pénteken, szombaton, sőt még vasárnap kora délután is kellemes nyárvégi időben lehet részünk, érdemes lesz kimozdulni és egy nagyobb sétát, esetleg kirándulást tenni a szabadban: a napsütésben délutánonként 25-26 fok, keleten-délkeleten akár 26-28 fok köré emelkedik a hőmérséklet írja az idokep.hu. Az időjárásváltozás és az érkező hidegfront előjeleként aztán vasárnap délután már megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a délies szél, estétől záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk. Hétfőn várhatóan a kora délutáni órákban aztán viharos északnyugati széllel megérkezik a hidegfront, mely 10-12 fokos lehűlést is hozhat. Az eddigi, már-már nyáriasnak mondható hőmérsékletekhet képest hatalmas lesz a kontraszt, ráadásul napközben egyre többfelé lesz szükség az esernyőre is. A változásokat a frontérzékenyek is nehezen viselhetik: görcsös és reumatikus panaszok, fejfájás egyarán előfordulhat.
Kedden még marad a sok felhő, borongós, szeles idő várható, szerdán hajnalban pedig megjelennek az igazi, őszies hangulatot hozó ködfoltok is; ezek feloszlása után azonban szerdán már újra a napsütésé lesz a főszerep.

Ajánlott tartalom

A használt mobiltelefonokból értékes anyagok nyerhetők ki

A használt mobiltelefonokból 41 féle értékes anyag nyerhető vissza, a leadott készülékekért levásárolható pontokat lehet kapni az Elő a telóval elnevezésű május végéig tartó gyűjtési akcióban - mondta Áder János volt köztársasági elnök az oktatási intézményekben szervezett Fenntarthatósági témahéten megtartott előadásában, pénteken.