Októbertől minden halas szendvics csomagolásán megjelenik az a kék MSC címke, amely jelzi: a McDonald’s halpogácsái kizárólag minősített, fenntartható halászatból származnak. Az étteremlánc Európában egyedülállóan minden országban ugyanazt a minőséget biztosítja.

Hallal zöldít a népszerű étteremlánc

A McDonald’s kínálatából minden Filet-O-Fish szendvicsben lévő halpogácsa visszakövethető addig a halgazdaságig, ahonnan származik. Ezt a Tengereket Felügyelő Tanács (MSC) kék címkéje igazolja. „Európában minden vásárlónk ugyanazt a termékminőséget és ízt élvezheti, áremelkedés nélkül. ” – mondja Cselényi Tibor, a McDonald’s minőségbiztosítási vezetője. – „Az eladott termékekkel segítjük a halgazdaságokat, az MSC-minősítés pedig segít bennünket, hogy a halat generációkon át megtarthassuk a kínálatunkban.” A kiváló minőségű hal elsőként egy nyersanyag minőségi ellenőrzésen esik át, majd ezt követi a bontás, filézés. Az így feldolgozott halat tömbbe fagyasztják, végül méretre vágják. Így nyeri el tökéletes alakját a tőkehal, amelyet a panírozást követően ismét lefagyasztunk, majd sütés után kerül a szendvicsekbe. Hazánkba a panírozott halhúspogácsa Lengyelországból érkezik, minden Filet-O-Fish szendvicsben Cod fajtájú tőkehal található.

 
A halas szendvics egyébként az amerikai Cincinattiből ered, ahol Lou Groen franchise tulajdonos 1962-ben úgy gondolta, hogy a városban élő túlnyomórészt katolikus vásárlók pénteki igényeit ki kell elégíteni, mivel sokan nem esznek húst. Így született meg a mai nevén Filet-O-Fish szendvics, amelyből hazánkban évente több mint fél milliót adnak el, amely körülbelül 50 tonna halnak felel meg.

Ajánlott tartalom

Harminc ország önkénteseitől származó virágzási adatokkal tesztelték Darwin megfigyelését

Harminc országban mérték fel a közösségi tudományban résztvevő civilek a tavaszi kankalint, amely faj kiemelkedő genetikai sokféleséget képes produkálni.