Vízelvezető árkok és hordalékfogó épült Pusztavámon

Európai uniós támogatással vízelvezető árkokat és hordalékfogót építettek a Fejér megyei Pusztavámon, hogy a Vértesből lezúduló esővíztől és iszaptól védetté váljon mintegy 180 család otthona.

Az összesen 93 millió forintos költséggel megvalósult projekt zárórendezvényét csütörtökön tartották, amelyen részt vett Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Merkatz László (Fidesz) polgármester elmondta, a bekerülési költségek 10 százalékát biztosította a helyi önkormányzat. A beruházás során a település délkeleti részén fekvő Petőfi Sándor utca és a hozzá kapcsolódó utcák vízelvezető rendszerét újították fel. Emellett a község nyugati részén található Táncsics utcában hordalékfogó épült. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a fejlesztések révén megszűnnek a heves esőzésekkor előforduló iszap- és vízelöntések.

Ajánlott tartalom

Az állattartásnak meghatározó szerepe van és lesz is a mezőgazdaságban

Az Agrárminisztérium (AM) a jövőben is elkötelezett az ágazat segítése mellett, a magyar állattenyésztők és állattartók számára uniós összehasonlításban a legnagyobb számú támogatási jogcím áll rendelkezésre - mondta az AM parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen, a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár megnyitóján a minisztérium közleménye szerint.