Emelkedik a csokoládé ára, sőt újra luxuscikké válhat a klímaváltozás következtében - állapították meg egy tanulmány szerzői.

Újra luxuscikké válhat a csokoládé

Emelkedik a csokoládé ára, sőt újra luxuscikké válhat a klímaváltozás következtében - állapították meg egy tanulmány szerzői.

A vizsgálatban a világ kakaótermelésének több mint felét adó ghánai kakaóültetvények jövőjét elemezve úgy találták, hogy amennyiben 2050-re valóban 2,3 Celsius-fokkal emelkedik az átlaghőmérséklet, a jelenlegi termőterület a felére csökkenhet. A kakaó, ezzel párhuzamosan a csokoládé ára már most is emelkedőben van, mert olyan feltörekvő országokban, mint Kína rohamosan növekszik iránta a kereslet, ráadásul a növényt termesztő országokban számos konfliktus tapasztalható – írta a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása. A Bill és Melinda Gates Alapítvány által támogatott tanulmányt Peter Laderach, a Nemzetközi Trópusi Mezőgazdasági Központ munkatársa és csoportja végezte.

Ajánlott tartalom

Virágba borul az ország: közel 400 település száll versenybe a zöldebb jövőért

Csaknem 400 pályázat érkezett be az idén már 32. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország pályázatra.