1 millióval csökken a számla a napelemeknek köszönhetően

Napelemekkel szerelték fel a helyi iskolát és a közjegyzőséget Bakonyszentlászlón. A napelemek az éves fogyasztás döntő hányadát megtermeli, s a számítások szerint évente akár több mint egymillió forinttal is csökkenheti az önkormányzat áramszámláját.

Sebestyén Vince független polgármester tájékoztatása szerint hasonló nagyságrendű megtakarítást várnak az idősotthon tavaly elkészült fűtéskorszerűsítésétől. A 25 idős embert gondozó bentlakásos intézmény fűtését modernizálták, s napkollektor segíti a melegvízellátást. Emellett faelgázosító kazánt is üzembe helyeztek, amely a fából kivont gázt égeti el, ez a megoldás a fűtést olcsóbbá teszi. A megtakarítás pontos mértékére a gyakorlatban az idei teljes év áttekintése ad választ. A kezdeti tapasztalatok kedvezőek: a korábbi havi energiaszámla összege mintegy harmadára csökkent – ismertette a községvezető. A két projektet európai uniós támogatással valósította meg a nem egészen 2000 lakosú község önkormányzata, a fejlesztésekre összesen 35 millió forintot költöttek. A beruházáshoz mintegy 28 millió forintot nyertek el támogatásként a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, a fennmaradó részt önerőből biztosította a település.

Ajánlott tartalom

2 óra alatt telepíthetünk napelemes rendszert

Az erkélynapelemek jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években.

Nincs hozzászólás

  1. Ha az itt leirt szamadatokat nezzuk, akkor 35millio ft beruhazassal eevi 2millio megtakaritas “varhato”…itt valaki v hazudik es eltuntetett min 10-15millio ft-ot, v vilagcsucsot dontottunk a “mikor hozza vissza az arat” cimu vetelkedoben…
    Magyarorszag, en igy szeretlek…

  2. Évente 1 millió Ft megtakarítás.
    Pont 35 év alatt térülne meg a beruházás.Általában 25 év garanciát vállalnak a gyártók,de állítólag az élettartam hosszabb.
    Akárhogy is, ez egy hosszútávú befektetés.Nem biztos,hogy megtérül,de legalább környezetkímélő.