Óriáskígyó az étlapon – hogyan legyünk környezetbarát fogyasztók

Óriáskígyót, tűzhalat és vaddisznót szolgáltak fel a hét végén Miamiban, ahol a helyi szakácsok összemérték tudásukat abban, miként lehet felhasználni a helyi vadállatokat, mint ételspecialitásokat.

A vetélkedést a Fertile Earth elnevezésű alapítvány szervezte azzal a céllal, hogy megismertesse, milyen hatással vannak ezek az állatok Dél-Florida ökológiájára, s persze azért, hogy megszerettesse ízüket az emberekkel. Todd Erickson szakács a Miami Herald napilapnak elmondta, ő maga párolt pitont készít. Ez a versengés megmutatja, miként lehet ezeket az állatokat használható élelmiszerforrásként alkalmazni – tette hozzá.

Ajánlott tartalom

A felelős macskatartás kulcsfontosságú az Év Emlősének fennmaradásához

Számos magyar macskatartó ismeri, ennek ellenére mégsem gyakorolja a felelős macskatartás elveit, további veszélybe sodorva ezzel a fokozottan védett vadmacskákat – derült ki a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet, az ELTE Etológia Tanszék és a Budakeszi Vadaspark egyedülálló közös kutatásából, amely a rangos Biological Conservation szaklapban jelent meg.