San Joaquin County egy új, nemzeti rendszer meghonosításán dolgozik Kaliforniában, becslések szerint, az évi 8 millió gallon maradék festék újrahasznosítása érdekében.

Festék újrahasznosítási program

San Joaquin County egy új, nemzeti rendszer meghonosításán dolgozik Kaliforniában, becslések szerint, az évi 8 millió gallon maradék festék újrahasznosítása érdekében.

Az előzetes tanulmányok szerint a vásárlók túl sok festéket vesznek, nagy mennyiségű maradékot, egyben veszélyes hulladékot produkálva. Kaliforniában a helyi önkormányzatok hozzávetőleg 16 millió dollárt költenek évente a veszélyes anyagok összegyűjtésére, ártalmatlanítására illetve újrahasznosítására. Az adófizetők körülbelül 8 dollárt fizetnek gallononként, a rendszer fenntartva. A magas költségek tették szükségessé egy hosszú távú terv kivitelezését. Az integrált hulladékgazdálkodással foglalkozó csapat a kiadások és a források csökkentését célozta meg az első szakaszban, azután következhet az újrafelhasználás és újrahasznosítás támogatása.

A csapat már elnyerte San Joaquin County városának 400 000 dolláros hozzájárulását. A projekt további részében a lakosok tájékoztatására helyezik a hangsúlyt, hiszen fontos megtanítani, hogy mérjék fel a szükséges mennyiséget a vásárláskor, hogyan tárolják a megmaradt festéket és hogyan hasznosíthatják azokat újra.

A széleskörű tájékoztatás sikerén sok minden múlhat, a nyertes pályázók remélik, ezután kevesebb extramennyiség marad meg a háztartásokban és jelentősen csökken a veszélyes hulladék évi mennyisége.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.