Ismét hőségriadó

A várható 32-36 fokos hőség miatt hétfőre tizenegy megyére és a főváros területére vonatkozóan másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat, az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: kánikulai időszak veszi kezdetét. Hétfőn a napi középhőmérséklet az ország nagyobbik, középső részén már 26-27 fok között alakulhat. Ennek nyomán hétfőre Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapest területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzések szerint hétfőn a hőmérséklet maximuma országszerte 32-36 Celsius fok között alakulhat, a hét további részében pedig még melegebb lehet. Kedden és szerdán már 33-37, csütörtökön, pénteken és szombaton pedig már 33-38 fok közötti maximumértékeket mérhetünk.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek még pénteken arról számolt be, hogy a mentők felkészülten várják az ünnepet. Ugyanakkor kiemelte: az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében arra kérik a lakosságot, hogy ünnepi programjaikat igazítsák az orvosmeteorológiai előrejelzésekhez, hőség esetén igyanak sok folyadékot, öltözzenek szellős, természetes anyagból készült ruhába.

Ajánlott tartalom

Megtévesztés miatt indítanak eljárást 20 légitársaság ellen

Az Európai Bizottság és a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok húsz légitársaság ellen indítottak eljárást megtévesztő "zöldre festési" gyakorlat miatt - közölte kedden a brüsszeli testület.