Hogyan tároljuk a paradicsomot egész évben?

Íme öt mód arra, hogyan lehet a paradicsom feleslegünket egész évben finoman és frissen tartani.

1. Paradicsomszósz
Fél kiló érett, negyedelt paradicsomot 175 fokon pirítsunk meg, ízlés szerint fokhagymával, sóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, és olívaolajjal keverjük össze, és kiváló paradicsomszósz készíthető belőle. A részletes, angol nyelvű recept itt található. A szósz egyszerűen csak mélyhűtőbe kell rakni, lehetőleg vákuumcsomagolással.

2. Fél vagy egész paradicsomok vízben
Ha nem vagyunk biztosak, mit is szeretnénk kezdeni télen a paradicsomokkal a legegyszerűbb, ha befőttesüvegben tároljuk őket. A paradicsomokat felforralt vízbe kell mártani amíg a héj elkezd leválni, ezután ki kell venni a belsejét és meghéjazni, a befőttesüveg vizébe pedig sót és citromlevet keverni.

2

3. Olívaolajas pirított paradicsom
Felszeletelt cseresznyeparadicsomot sütőben megpirítunk, és olívaolajban tárolunk, így nemcsak finom, de tartós is lesz.

3

4. Paradicsomlekvár
Az apróbb, édesebb, sárga paradicsomból kiváló lekvár készíthető, egy kis bazsalikommal megbolondítva. A részletes recept itt található.

4

5. Ketchup
Talán nincs is jobb felhasználási módja a paradicsomfeleslegünknek, mint egy jó csípős ketchup cayenne paprikával, mustárral, és babérlevéllel fűszerezve. A részletes recept itt található.

5

Ajánlott tartalom

Az állattartásnak meghatározó szerepe van és lesz is a mezőgazdaságban

Az Agrárminisztérium (AM) a jövőben is elkötelezett az ágazat segítése mellett, a magyar állattenyésztők és állattartók számára uniós összehasonlításban a legnagyobb számú támogatási jogcím áll rendelkezésre - mondta az AM parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen, a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár megnyitóján a minisztérium közleménye szerint.