Elképesztő időjárást ígér az október végéig hátralévő másfél hétre az Időkép: ha minden igaz, ebben a hónapban nemcsak nyári, hanem téli örömökben is részünk lehet.

Meleg időjárás után jön a havazás?

Elképesztő időjárást ígér az október végéig hátralévő másfél hétre az Időkép: ha minden igaz, ebben a hónapban nemcsak nyári, hanem téli örömökben is részünk lehet.

A mostani négynapos hétvégén kitart a nyárias meleg: az ország nagy részén semmi nem zavarja a következő napokban a napsütést, ahol igen, ott sem várható eső, is csak párás-ködös levegő várható. Napközben akár 20-22 Celsius fok is lehet hétfőig, és az ország nagy részében a reggeli órákban sem hűl le 7-8 fok alá, mondja az Időkép. A déli területeken a forradalmi napokban akár 25 fok is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint is túlnyomóan derült, napos idő várható, a Nyugat-Dunántúlon lehet vasárnap borult, párás, néhol tartósan ködös időnk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, írják, míg a legmagasabb nappali hőmérsékletet 18 és 23 fok közé, a tartósan felhős, ködös tájakon 15 fok körülire várják. A jövő hét közepétől aztán egy-két nap alatt átfutunk az októberen, és meg sem állunk november végéig. A jövő szombatot nemcsak a ledolgozós munkanap aranyozza be, hanem az addigra 8-10 fokossá csökkenő nappali csúcshőmérséklet, és az egész országot beterítő eső is. Ami aztán október 30-án, 31-én átmeneti havazásba válthat – ekkorra már az ország egész területén számíthatunk éjszakánként talajmenti fagyokra is. A november eleji négynapos hétvégén a nappali csúcshőmérséklet is csak 4-5 fok lesz várhatóan, bár a hó közepén visszatérnek a 10-15 fok közötti csúcsok.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.