Új gyíkfajt találtak Ausztráliában

Az Australian National University által október 29-én kiadott fotókon egy úgy gyíkfaj, a hat centiméteres Ctenotus ora látható. A tudósok hétfőn jelentették be a felfedezést, az állatokat a nyugat ausztráliai Perth homokdűnéin találták. A felfedezés részleteit a Zootaxa nevű szaklap közli.

“Az új fajok felfedezése mindig fontos alkalom a tudományban. Az, hogy találunk valami újat az ország egyik legnagyobb városában, jól mutatja, milyen keveset tudunk még a természetről” – nyilatkozta Geoffrey Kay, a gyíkfajt felfedező ökológus. A kutató szerint örömre nincs okunk. A fajt ugyan most fedezték fel, de máris veszélyben van, mivel valószínűleg nagyon kevés egyedből áll a populációja.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.