A Shelby Ultimate Aero már eddig is kiemelkedett a tömegből a világ leggyorsabb autójaként, most a gyártó bejelentette, hogy a modell tisztán elektromos verzióját is tervezik.

Az Ultimate Aero elektromos változata

A Shelby Ultimate Aero már eddig is kiemelkedett a tömegből a világ leggyorsabb autójaként, most a gyártó bejelentette, hogy a modell tisztán elektromos verzióját is tervezik.

Az új modell a forradalmi tisztán elektromos, skálázható erőátviteli rendszeren alapul, 100% nyomatékot biztosítva 0 fordulat/percen, valamint nagyobb teljesítményt produkálva a hagyományos belső égésű motorokhoz képest. Az Ultimate Aero EV lóereje 1000, nyomatéka 800 ft-lb lesz. 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 60 mérföld/órára, és csúcssebessége 208 mérföld/óra lehet. A fejlesztők a lítium-ion akkumulátor hálózati töltését 10 percben határozták meg, egyetlen töltéssel 150-200 mérföldes távolság megtételére lesz alkalmas.

A sikeres konstrukció nagy lökést adhatna a lítium-ion akkumulátorok és az elektromos autók technológiájának. Számos gyártó a kivitelezés során szükségesnek tartja a valamit valamiért elvet. A csúcssebesség és a formatervezés korlátozása a megvalósuló elektromos személygépkocsik piacán természetesnek hat, a legfontosabb cél a minél nagyobb hatótávolság és a rövid, hatékony töltés elérése.

shelby

Az Ultimate Aero belső égésű motorral rendelkező konstrukciója az alábbi bemutatófilmen segítséget nyújthat az elektromos verzió lenyűgöző tulajdonságainak elképzeléséhez.

Ajánlott tartalom

Az Egyesült Királyságban kevesebb elektromos autó fogyott a tavalyihoz képest

Az Egyesült Királyságban 59 467 autót gyártottak márciusban, 27,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Tavaly augusztus óta először jegyeztek fel éves csökkenést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára csütörtökön felkerült statisztikából.

Nincs hozzászólás

  1. Az elkövetkező évek legviharosabb gyorsulásu autója.
    figyelemreméltó még:
    10 perces gyorstöltés 380v 3x25A elég?
    végsebesség
    240-320 km hatótáv(500le nél!)
    nyílt kérdések:

    ár?
    széria érettség mikor várható?
    akku élettartam?

    a fentieket leszámítva is soha nem írt senki még csak hasonló széria tanulmány terv autókrol sem! A kiforrott szerényebb változatát szériába gyártás megkezdése után nagyon szívesenmegvásárolnám.

  2. Szerintem az árat még meg se tudják saccolni. Széria érettség még szerintem nagyon messze van!