Módosítás a megújuló energiafelhasználás növelését támogató felhívásban

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent KMOP-3.3.3-13 kódszámú, „Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése” című felhívást az alábbi pontokon módosították.

A dokumentum C1.1/I./1./b. „Támogatható tevékenységek” pontja az alábbiak szerint módosult:

• C.1.1 Önállóan támogatható tevékenységek, I. Megújuló energia alapú villamosenergia termelés: b) Hálózatra kapcsolódó 500 kWp alatti névleges teljesítőképességű fotovoltaikus rendszerek egyéb kedvezményezettek részére, valamint ehhez kapcsolódóan a D2. Támogatás mértéke fejezet vonatkozó pontja. A módosítás által nem csak vállalkozások, hanem a nonprofit szférába tartozó pályázók is pályázhatnak a felhívás keretében fotovoltaikus rendszer kialakítására;

• törlésre került az alábbi korlátozás: „ingatlan-nyilvántartás szerint 2013. január 1-jét mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt nem álló területen történő telepítése”, valamint ehhez kapcsolódóan módosulnak a felhívás C2. Nem támogatható tevékenységek, és a C5.3 Egyéb korlátozások a projekt tartalmával kapcsolatban fejezeteinek vonatkozó pontjai.

Módosul továbbá a felhívás alábbi két pontja:

• C.1.1 Önállóan támogatható tevékenységek, II. Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal, 4) Hőszivattyús rendszerek telepítése támogatható tevékenység vonatkozásában törlésre került az a közbeszerzést korlátozó előírás, miszerint a kivitelezés során kötelezően alkalmazásra kerülő műszaki ellenőrnek a Magyar Mérnöki Kamaránál kell regisztrációval rendelkeznie;

• E3. Csatolandó mellékletek fejezetben a teljes pályázati dokumentáció tárolásának és könnyebb elérhetőségének biztosítása érdekében egy konkrét mappastruktúra került megadásra.

Ajánlott tartalom

Magasfeszültségű távvezeték épül Románia és Moldova között

Újabb magasfeszültségű távvezeték épül Románia és Moldova Köztársaság között, most amerikai finanszírozással.