Árverésre bocsátják a Velencei-tó környékén a turisztikai szolgáltatásokat július 20-tól; a nagycsaládosok a kiválasztott tételért nem pénzzel, hanem üres PET-palackokkal fizetnek majd.

PET-palackkal fizethetnek a nagycsaládosok a Velencei-tónál

Árverésre bocsátják a Velencei-tó környékén a turisztikai szolgáltatásokat július 20-tól; a nagycsaládosok a kiválasztott tételért nem pénzzel, hanem üres PET-palackokkal fizetnek majd.

A vendéglátással kapcsolatos szolgáltatásaikat azok a turisztikában érintett vállalkozók bocsátják árverésre, akik a szezon első felében sem tapasztalták a vendégforgalom jelentős növekedését. A Középdunántúli Regionális Marketing Igazgatósággal összefogva a vállalkozók weboldalt készítettek, ahol az ajánlatokat az eredeti ár 70 százalékkal csökkentett szintjéről indulva tehetik meg mindazok, akik olcsón szeretnének nyaralni – közölte a kezdeményezés kommunikációjával megbízott cég pénteken az MTI-vel.

Az érdeklődők licitálhatnak strandbérletekre, kulturális programokra szóló belépőjegyekre, szálláshelyekre, hangulatos vacsorákra és számtalan egyéb, a pihenéssel, sportolással, szórakozással kapcsolatos élményre. A nagycsaládosok az általuk választott tételért pénz helyett üres PET-palackokkal is fizethetnek. Nem a flakonok nagysága, hanem kizárólag a darabszám számít. A környezettudatos nagycsaládosok oldalán azon regisztrált felhasználók licitálhatnak, akikkel egy családban és háztartásban folyamatosan legalább három, 18 év alatti gyermek él és ezt a nyeremény átvételekor hitelt érdemlően tudják igazolni.

A nyereményt minden esetben kizárólag személyesen lehet átvenni – előzetes egyeztetést követően – a gárdonyi Sport Beach-en legkésőbb a sikeres árverés lezárását követő 10. napig, ekkor a nyertes licitálónak magával kell hoznia és átadnia az árverésen megajánlott, tiszta állapotban lévő PET palackokat. Az akció segítségével a szemétszállítás köréből ki lehet vonni a környezetet jelentős mértékben károsító több tonna műanyagot, illetve az újrahasznosítás számára alapanyagként ismét fel lehet használni azt. Nem elhanyagolható a program környezettudatosságra nevelő vonatkozása sem, hiszen azok a gyerekek, akik PET-palackokért cserébe mehetnek nyaralni, pozitív megerősítést kapnak arról, hogy az odafigyelés és némi tudatosság komoly jutalmat eredményezhet – olvasható a közleményben.

Ajánlott tartalom

Az a feladatunk, hogy megőrizzük a Földet a jövő generációinak

Fontos, hogy a fenntarthatósággal foglalkozzunk, és létrejöjjön egy közös tudás, amely segíthet abban, hogy élhetővé tudjuk tenni a világot a jövőben is, és a gyermekeink és unokáink is élvezhessék a bolygó adottságait - hangsúlyozta ki Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó szerdán Szabadkán, ahol előadást tartott a Fenntarthatósági Témahét keretében.