Szép zöld lesz a múzeumi negyed

A Múzeumi Negyed ötletpályázatán 47 munkából három mű kapott megosztott első díjat. A pályázatot kiíró Szépművészeti Múzeum 20 millió forintért vásárolja meg a legjobbakat, amelyek készítői cégenként hárommillió forintot is kaptak.

Összesen 12 pályaművet díjazott a Bíráló Bizottság a Múzeumi Negyed épületeinek elhelyezésére kiírt ötletpályázatra beérkezett 47 pályaműből. A kiíró Szépművészeti Múzeum csaknem 20 millió forint értékben vásárolja meg a legjobbnak ítélt pályázatokat. A Szépművészeti Múzeum júliusban írt ki nyílt ötletpályázatot a Városligetbe tervezett Múzeum Negyed épületeinek elhelyezésére és az ezzel összefüggő környezetalakítási feladatokra. Az ötletpályázat, amelynek leadási határideje szeptember 9. volt, a Városliget komplex megújítását célzó Liget Budapest projekt része. A tervek szerint az öt múzeumi épületre vonatkozó nemzetközi építészeti tervpályázatot 2013 végén írják ki, a felhívásnál figyelme veszik az elhelyezési ötletpályázat díjazott terveit.

Itt nézheti meg a többi pályázatot és a további részleteket.

Ajánlott tartalom

Már van megoldás a nagyméretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.