Magyar LED lámpatestekkel éled újjá éjszakánként Balatonfüred

Nappali szépségében tündököl az éjszakai Balatonfüred a város korszerűsített közvilágításának köszönhetően. Balatonfüred önkormányzata a GE Fényforrás Üzletágának modern LED lámpatesteivel váltotta fel az elavult közvilágítási hálózatot, ami nem csupán sosem látott esztétikai élményt nyújt, de hozzájárul a biztonságosabb közlekedéshez is.

A több mint fele részben Magyarországon gyártott kültéri világítótestek használatával a város 55 százalékot meghaladó energia-megtakarítást ér el. Az európai uniós forrásból támogatott korszerűsítési programban 1325 darab modern, energiatakarékos, környezetkímélő és alacsony üzemeltetési költségű LED lámpatestet helyeztek ki Balatonfüreden. A város turisztikai és kulturális köztéri eseményeit idén nyártól a GE LED világítása teszi még hangulatosabbá, amelyek közül 675 darab Okapi LED lámpatest a vállalat nagykanizsai üzemében készült.

A kültéri LED lámpatestek a költségek csökkentése mellett nagymértékben javítják a településen élők életminőségét. Az új világítás színhűségével kiemeli a város éjszakai szépségét, ezáltal Balatonfüred még vonzóbb turisztikai célponttá válik. Az utcákon felszerelt lámpatestek nem csupán különleges esztétikai élményt nyújtanak, de hozzájárulnak a biztonságosabb közlekedéshez is. Az irányított fényű LED-ek kizárólag a szükséges területre vetik a fényt, így nem tapasztalható a korábbi világítási rendszerek által kibocsátott, a lakásokba is bevilágító szórt fény zavaró hatása.

-

„A nyári turistaszezon kezdetére sikeresen korszerűsítettük Balatonfüred közvilágítási hálózatát, ami maximálisan alkalmazkodik Balatonfüred igényeihez. A GE LED lámpatesteknek köszönhetően városunk szépsége éjszaka is élvezhető” – nyilatkozta Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

„Büszkeség számunkra, hogy hazai kültéri LED lámpatestek ékesítik Balatonfüred köztereit” – mondta Hutter Iván, a GE Fényforrás üzletágának európai, közel-keleti és afrikai közvilágítási üzletfejlesztési igazgatója.  „A közvilágítás az egyik kiemelt terület, ahol az önkormányzatok költségmegtakarítást érhetnek el, ugyanakkor jelentős mértékben hozzájárulhatnak a fenntartható fejlődés biztosításához.”

A GE Fényforrás üzletága 5 magyar városban 6 gyárral van jelen. EMEA régiós központja és Globális Technológiai Központja is Budapesten található. Az üzletág több mint 6000 embert foglalkoztat Magyarországon.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki olcsón telepítene napelemes rendszert

Az Elmű Hálózati Kft. engedélyezte a lakóknak, hogy néhány napelemtáblát felszereljenek az erkélyükre, de ez még nem jelenti azt, hogy általánosan engedélyezett lennének Magyarországon az erkélynapelemek.