Hatvanezer öreg járművet tiltottak ki Kalkutta utcáiról

Több mint hatvanezer öreg járművet tiltottak ki Kelet-India legnagyobb városának, Kalkuttának az utcáiról, hogy csökkentsék a város súlyos légszennyezését.

A kalkuttai felsőbíróság egyéves haladékot adott a tizenöt évesnél idősebb, fuvarozásra használt járművek tulajdonosainak. Az egyéves határidő a hét végén járt le.  A tizenöt millió lakosú városban több mint hatvanezer járművet vonnak ki a forgalomból, köztük háromkerekű autóriksákat, buszokat, taxikat és teherautókat.

A kalkuttai levegő már szombaton jelentős mértékben javult: közel felére csökkent a levegőben mért szénhidrogénszint, az oxigéntartalom pedig több mint 15 százalékkal emelkedett.  A kormány arra ösztönzi a fuvarozókat, hogy benzin- vagy dízelmeghajtású helyett gázüzemű új járműveket helyezzenek üzembe.

Ajánlott tartalom

46 ezer fát ültettek el eddig a fásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma - mondta az Agrárminisztérium (AM) Közös Agrárpolitika végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Pálházán tartott pénteki faültetésen.