Ha passzívházat építene, ehhez a magyar szervezethez fordulhat

A Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) Passzívház Magyarország Egyesület néven működik a továbbiakban.

A 2009-ben megalakult Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) a jogszabályváltozás következtében kötelezően előírt névmódosítást követően Passzívház Magyarország Egyesület néven működik a továbbiakban. A Passzívház Magyarország Egyesület hivatalos rövidítése PHM (Passzívház Magyarország). Angol elnevezése Passive House Hungary Association (angol rövidítés PHHu).

Az egyesület továbbra is a Nemzetközi Passzívház Szövetség (International Passive House Association, rövidítve iPHA) magyar tagja. Célja változatlanul a környezettudatos, fenntartható tudományos megoldások és technológiai ismeretek terjesztése, és ezáltal a környezetvédelem elősegítése. Célja továbbá a passzívházas építkezés meghonosítása Magyarországon a már meglevő eredmények és megoldások terjesztése, új környezetbarát megoldások kifejlesztése, a környezettudatosság iránti társadalmi felelősség ösztönzése.

Oktatási, képzési, kutatási és fejlesztési programok szervezésével elősegíti a környezettudatos technikák fejlődését. Mindezek érdekében együttműködés kialakítására törekszik más hasonló tevékenységet végző szakmai, érdekképviseleti, társadalmi és kormányzati szervekkel.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki olcsón telepítene napelemes rendszert

Az Elmű Hálózati Kft. engedélyezte a lakóknak, hogy néhány napelemtáblát felszereljenek az erkélyükre, de ez még nem jelenti azt, hogy általánosan engedélyezett lennének Magyarországon az erkélynapelemek.