Február 12-ig lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

Február 12-ig lehet pályázni a 28. Magyar Innovációs Nagydíjra, amelyre olyan cégek jelentkezését várják, amelyek 2019-ben jelentős üzleti eredményt értek el valamilyen innováció megvalósításával, értékesítésével és alkalmazásával – mondta a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Antos László hozzátette: az elismeréseket 2020. márciusában adják át. Elmondta: a Magyar Innovációs Nagydíj mellett ipari, informatikai, agrár és környezetvédelmi innovációs díjat is odaítélnek, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal díját is átadják majd. A legeredményesebb, 2017. január 1-je után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Valor Hungariae Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség díját nyeri el – fűzte hozzá. Lepsényi István, a MISZ-szel együttműködő Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója a magyarországi innovatív ágazatok közül az orvosi műszergyártást, a precíziós mezőgazdaságot, az informatikát és az építőiparban megjelenő új ötleteket emelte ki és azt mondta, cégének feladata az új ötletek ágazattól független felkarolása.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.