Diákok környezetbarát autót építenek

Talán úgy tűnhet, mintha ez egy hagyományos autó lenne, de a Penn State diákjainak egy csoportja és egy 2009-es Saturn VUE kapott egy esélyt, hogy megváltoztassa az autóipart.

A Penn State Advanced Vehicle Team jelenleg az Eco Car: The NeXt Challenge (Öko-autó: A következő kihívás) versenyben vesz részt. A három éves főiskolai versenyt a General Motors és az Energiaügyi Minisztérium szponzorálja. Amerikai-szerte 17 egyetem versenyezik az üzemanyag-takarékos jármű létrehozásáért. A csapat múlt kedden kapott egy 2009-es Saturn VUE-t – egy éve van a tervezésre és a kivitelezésre. Hétfőn a csapat nyílt napot tartott, és a nyilvánosság elé tárta az autót. 

„A munkát a motorháztető alatt kezdjük.” – mondta a csapat egyik tagja, Todd Ace (vezető-gépészet).- „Ezután dízelre cseréljük a motort, melyet a General Motors biztosít számunkra. A dízel motort összekötjük egy generátorral. Ezután összekötjük egy akkumulátorral, amely végül egy elektromos motorhoz csatlakozik.”

”Ez a hároméves verseny második éve.” – így Dana Bubonovich (Senior-PR). A jövő évben a csapat a véglegesítéssel fog foglalkozni.

A Penn State harmadik alkalommal vesz részt a NeXt Challenge-ben. Tavaly, a verseny első szakaszában a csapat hetedik helyezést ért el a tervezés és a kivitelezésben, és harmadik lett a kapcsolat-felvételes promócióban. Mi több, a Penn State-é lett a sportszerűség díj is, mert alkatrészekkel segített ki más csapatokat.

A fiatalok azt mondták, nagyon örülnek neki, hogy része lehet a technológiai fejlődésnek, amely segíthet a környezet jobbá tételében.
Greg Dauber, a Pennsylvania Transportation Institute szerzője és szerződés koordinátora szerint a verseny érdekes lehetőséget tartogat a diákok számára. Dauber mind a három alkalommal a csapat mellett volt. „Ez valós élményt nyújt a diákok számára.”- így Dauber.

Paul Ruskin, az Office of Physical Plant kommunikációs és pr kapcsolatok koordinátor optimista a Penn State részvételével kapcsolatban.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.