Megújulhat a Tesla Model 3

Egy, a Teslához elvileg közel álló kínai forrás szerint a gyártó hamarosan frissíteni készül az ott gyártott Model 3-asokat.

Az egyelőre csak pletyka szinten kezelhető hír alapján az amerikai gyártó több olyan újítást is bevezet az elektromos szedánnál, amit a három évvel később gyártásba került Model Y-nál már az induláskor megkaptak a vásárlók, írja a teslasok.hu. Új kormányt, középkonzolt, első és hátsó lámpákat, motorizált csomagtérajtót, króm díszlécek nélküli kivitelt, hőszivattyús fűtést és többrétegű üveget is kaphatnak a kínai Model 3-asok. A Tesla az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis először az Ázsiában gyártott modelleken teszteli a frissítéseket, és csak ez után vezeti be azokat az amerikai Fremontban készülő modellekbe. Az említett újítások közül nemrég láthattuk, ahogyan a Tesla felkészül a Model Y-ban már használt hőszivattyús fűtőrendszer beépítésére, hiszen a gyártó korábban úgy alakította át az első csomagtér kialakítását, hogy több helyet hagyjon az autó elejében, vélhetően azért, hogy elférjen az érkező hőszivattyú. Ennek legfőbb előnye, hogy hatékonyabban képes felfűteni a kabint a téli hónapokban, így jelentősen csökkentve a fűtésből adódó energiaveszteség mértékét.

Az Model Y-ból szintén ismerős lehet a motorizált csomagtérajtó és a króm díszlécek nélküli dizájn is. Arról, hogy a frissített középkonzol és kormányt pontosan mit takarhat, nem tudjuk, ám a többrétegű üvegek segítenek majd a hangszigetelésen, csendesebbé téve a kabint, amit Elon Musk egyszer már megígért a Model 3-mal kapcsolatban. Mikor kerülhet gyártásba a frissített Model 3, azt már nem árulta el a pletyka forrása.

Ajánlott tartalom

Az EU elvetette az elektromos autókra kivetett vámok elkerülésére irányuló kínai javaslatokat

Az Európai Bizottság elutasította Kína minimumárakra vagy mennyiségi korlátokra tett javaslatait az elektromos járművek (EV) Európai Unióba történő behozatalánál - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság illetékes szóvivője.