ITM: több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány

Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

A közleményben idézik Schanda Tamás stratégiai és parlamenti államtitkárt, aki közölte: az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató egymilliárd forintos keretösszegű pályázat pénteken lezárt fordulójára 1185 kérvény érkezett több mint 128 millió forintra. A pályázat első körében – november 23-27. között – 1019 kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást, több mint 110 millió forintot, a következő forduló várhatóan február 1. és 5. között lesz. A támogatás a jármű árának legfeljebb fele lehet, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer, nyomatékszenzorosoknál maximum 150 ezer forint – ismertették.

Ajánlott tartalom

Több hibrid autót helyeztek forgalomba Németországban, mint tavaly ilyenkor

Közel ötödével nőtt áprilisban az újonnan forgalomba helyezett autók száma Németországban az egy évvel korábbihoz képest. Ezen belül az akkumulátoros elektromos autók forgalomba helyezése nem növekedett, a dízeleké viszont meghaladta az átlagot a gépjárműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) hétfői jelentése alapján. A járműkategóriák között továbbra is a SUV-kivitel részaránya a legmagasabb.