Jövőorientált megoldások az ablakgyártás világában

A GEALAN Jövő Fóruma két év után, 2022-be ismét otthont ad az elmúlt időszak ablakipari fejlesztéseinek és megoldási opcióinak. A rendezvény ezúttal online is figyelemmel kísérhető lesz Európa-szerte bárki számára, olyan fő témákkal, amelyek legfőképpen a világban jelenleg megváltozott gazdasági feltételekhez alkalmazkodó innovációkra fókuszálnak. 


Bár az elmúlt két évben a gazdasági feltételek globális szinten változtak, az innovációk és új megoldások keresése az ablakprofil-gyártók ágazatában továbbra jelen van. E területen végzett fejlesztések köré szerveződik idén újra a GEALAN fóruma, mely 2022. június 2-3. napján kerül megrendezésre, viszont hibrid mivoltából adódóan azon érdeklődők számára is elérhető lesz, akik nem tudnak személyesen ellátogatni az eseményre – így az előadások akár a magyarországi szakemberek számára is követhetők lesznek.

A két napos fórum alatt 4 fő téma mentén haladva dolgozzák fel a beszélgetések, prezentációk és vitákat a témát. Elsőként érintik a vírushelyzet miatti változások kapcsán, illetve a fejét felütő nyersanyaghiány miatt a változtatási, jövőorientált lehetőségeket a vállalati stratégiák kialakításában. Ezen témával kapcsolatban Dr. Constantin Greiner (Munich Strategy vállalti tanácsadó cég) építőipari szakértője tart előadás, míg Eva-Maria Schröder, a GEALAN marketing-kommunikációs vezetője ismerteti a különböző vevői csoportok döntéshozatali folyamataiban fellelhető változásokról szóló exkluzív piackutatást. 

A fórum szintén fő témaként érinti a leginnovatívabb dizájn-rendszereket, amelyek napjainkra nem csak rendkívül tartósak, de a modern világhoz alkalmazkodva mára kifejezetten esztétikusak. Megismerhetjük bővebben, milyen fő szempontokat érdemes vizsgálni a technológiai újításokban, amely területnek úgy tűnik, hogy a tartósság, a biztonság, az akadálymentesség és a láthatatlanság adja meg a kontúrját. 

A rendezvény természetesen kiemelt témaként foglalkozik a fenntarthatósággal, és az iparágban is egyre nagyobb teret nyerő digitális és okos megoldásokkal, amelyekről bővebben Charlotte Röber, az EPPA ügyvezető igazgatója tart előadást. Tematikájában érinteni fogja a „Green Deal” megállapodást is, elemezve a műanyag profilgyártás fenntarthatósági politikai vonatkozásait Európában – kitérve arra, hogy magukat a gyártókat ennek hatásai napjainkban miként érintik. 

 

 

További információ a GEALAN Nemzetközi Jövő Fórum 2022-ről, valamint a rendezvényre történő online regisztráció: Nemzetközi Jövő Fórum 2022 

Ajánlott tartalom

Már van megoldás a nagyméretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.