A 13 éves fiú a napelem segítségével tartja távol az oroszlánokat otthonától

A mi mindennapjainkban mi lehet a legnagyobb probléma? Forgalmi dugó? Elmegy az áram? Esetleg télen el kell kotorni a havat, hogy kiállassunk az autóval? Mindenesetre az oroszlánveszély nem tartozik aggodalmaink közé; nem úgy, mint Kenyában.

A kenyai Nairobi Nemzeti Parkban ember és vadállat egymás mellett kényszerül élni, és bizony ez nem egy veszély nélküli élet. A Nemzeti parkban lakók élete, és tartott állataiké is veszélyben forog, különösen legeltetéskor, hiszen a marhák igen könnyű prédát képeznek az oroszlánok számára. Azonban Richard Turere, egy 13 éves kenyai fiú megoldást talált arra, hogy hogyan riaszthatnák el a nagymacskákat. Turere egy LED villogót tervezett, hogy annak erős fényével elijessze az oroszlánokat. Ezt a villogót pedig egy napelem, valamint az az akkumulátor működteti, amelyet előzőleg televíziójukhoz használtak. A tapasztalatok szerint a fiatal feltaláló szerkezete hatásosan tartja távol a vadakat: mióta felszerelte a villogót, Turere és családjának otthona nem lett áldozata oroszlántámadásnak, szomszédaikkal ellentétben. Könnyen lehet, hogy Richard Turere találmánya Kenya-szerte védelmet nyújthat majd embereknek és állatoknak egyaránt.kenya

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.