A 80-as évek sztártervezője etikus divatdiktátor lett

Katharine Hamnett a nyolcvanas években vált híres divattervezővé, amikor is hatalmas népszerűségre tettek szert feliratokkal díszített oversize pólói.

A kreátor az ezredforduló után úgy döntött, hogy újraindítja márkáját, amivel célja nem kevesebb, mint a vásárlók tudatos fogyasztásra ösztönzése a tudatos írja a hg.hu. Nagy hangsúlyt fektet a környezetre, a Földre és annak élővilágára. Az ige terjesztésére most is hatalmas feliratokkal ellátott pólóit használja. Egy-egy projekt erejéig meghatározott környezeti problémára hívja fel a figyelmet néhány szavas üzeneteivel – ezúttal az óceánokat vette védő szárnyai alá.
Az etikus divat képviselőjeként csak organikus anyagokkal dolgozik, így legtöbbször például biopamutból készülnek az általa tervezett ruhák. Az SOS, azaz Save Our Seas projekt keretében, többek között a Greenpeace-szel karöltve a túlzott mértékű halászat és szennyezésre szeretnék felhívni a figyelmet. Katharine Hamnett a Selfridges-nek kreált pólóival és halacskákkal díszített kék kiegészítőivel akar még több figyelemt irányítani a tengerek élővilágára. A divattervezőnek nem ez az első ilyen együttműködése, hiszen tavaly a Yooxygennek tervezett Save the Sea strandkollekciójával is hasonló céllal készült.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.