A belvárostól délre eső kerékpáros híd megvalósulását támogatták a szentendreiek

A március 2-áig tartó kéthetes véleménynyilvánító szavazáson Szentendre választási névjegyzékében szereplő 22 082 lakosából 2622-en adták le voksukat az EUROVELO 6 nemzetközi kerékpárút várost érintő szakaszát és a Szentendrét és Szigetmonostort összekötő kerékpáros híd elhelyezkedését illetően – írta közleményében a város polgármestere.

Fülöp Zsolt a közleményben úgy fogalmazott, hogy a szentendreiek úgy döntöttek, hogy a kerékpáros híd a belvárostól délre valósuljon meg. Hozzátette, hogy a leadott szavazatok 55,11 százalékát, összesen 1445 szavazatot kapott ez a helyszín. A két belvárosi hídhelyre együttesen 678 szavazat érkezett, ami a voksok 26,24 százaléka, míg a Határcsárda helyszínére 209-en voksoltak, ami 7,97 százalék. A polgármester kitért arra, hogy a véleménynyilvánítással lesz kellő ideje a város vezetésének a környezeti, természetvédelmi szempontokkal és a közlekedési igényekkel összhangban kijelölni az új híd pontos helyét, és a városhoz méltó hidat terveztetni. Hozzátette, hogy így a kerékpáros-forgalom elkerüli majd a Duna-korzót, és a híd levezetéséhez kapcsolódó nemzetközi kerékpárút nem vágja el a korzót a folyótól. A többi, északi hídhelyszínhez képest közelebb lesznek a tömegközlekedési kapcsolatok, a HÉV és a busz is – olvasható a közleményben. A polgármester szólt arról is, hogy a képviselő-testület támogatását fogja kérni, hogy a városképi, környezetvédelmi és vízbázisvédelmi szempontokat kiemelten kezelve kezdeményezzenek tárgyalásokat az illetékes kormánybiztossal és Szigetmonostorral a projekt folytatása érdekében

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.