A Buckingham palota vezeti a nem környezetbarát középületek listáját

A londoni Buckingham palota az Egyesült Királyság legkevésbé környezetbarát épülete, második helyen a környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium áll.

Az Ian Lucas cég szakértői csoportja, amely infravörös technológiával vizsgálta az épület energiahasznosítását, nulla pontot adott a palota energiahatékonyságára – tájékoztatott a Daily Telegraph című napilap.

II. Erzsébet királynő energiatakarékossági bizottság felállítását rendelte el a Buckingham palotában, hogy csökkentsék az áram- és fűtési költségeket.A megújítható energiára szakosodott Ian Lucas cég szakértői szerint a királyi palotában duplaüvegűre kellene cserélni az ablakokat.

A walesi herceg, aki épp előadást tartott Rio de Janeiróban a klímaváltozásról, az újság szerint kínosan fogja érezni magát, amikor értesül arról, hogy az ő lakhelye, a szintén Londonban található St. James palota a kapott öt pontjával a 12. ezen a feketelistán.

A brit kormány februárban költséges kampányt folytatott, hogy 2050-ig 50 százalékkal csökkentse a brit otthonok karbonkibocsátását.Több kormányépület szintén a lista elején szerepel, köztük maga a környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium, a védelmi minisztérium és a képviselők irodaháza, a parlamenthez tartozó Portcullis House is.

Ajánlott tartalom

Milyen az ideális időjárás a napelemek számára?

A felhős, esős időt kevésbé, a napos, hűvös napokat viszont igencsak szeretik a napelemek.

Nincs hozzászólás

  1. Az királynőnek akkor tényleg van mit pótolni

  2. Akkor az ingatlan piacon se érhet sokat ez a kis “házikő!