A londoni Buckingham palota az Egyesült Királyság legkevésbé környezetbarát épülete, második helyen a környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium áll.

A Buckingham palota vezeti a nem környezetbarát középületek listáját

A londoni Buckingham palota az Egyesült Királyság legkevésbé környezetbarát épülete, második helyen a környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium áll.

Az Ian Lucas cég szakértői csoportja, amely infravörös technológiával vizsgálta az épület energiahasznosítását, nulla pontot adott a palota energiahatékonyságára – tájékoztatott a Daily Telegraph című napilap.

II. Erzsébet királynő energiatakarékossági bizottság felállítását rendelte el a Buckingham palotában, hogy csökkentsék az áram- és fűtési költségeket.A megújítható energiára szakosodott Ian Lucas cég szakértői szerint a királyi palotában duplaüvegűre kellene cserélni az ablakokat.

A walesi herceg, aki épp előadást tartott Rio de Janeiróban a klímaváltozásról, az újság szerint kínosan fogja érezni magát, amikor értesül arról, hogy az ő lakhelye, a szintén Londonban található St. James palota a kapott öt pontjával a 12. ezen a feketelistán.

A brit kormány februárban költséges kampányt folytatott, hogy 2050-ig 50 százalékkal csökkentse a brit otthonok karbonkibocsátását.Több kormányépület szintén a lista elején szerepel, köztük maga a környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium, a védelmi minisztérium és a képviselők irodaháza, a parlamenthez tartozó Portcullis House is.

Ajánlott tartalom

Áder János: nincs szégyenkeznivalója Magyarországnak a zöld átállásban és a klímavédelemben

Nincs szégyenkeznivalója Magyarországnak a zöld átállásban és a klímavédelemben - jelentette ki Áder János volt köztársasági elnök az Index hírpoltálnak adott, csütörtökön megjelent interjújában.

Nincs hozzászólás

  1. Az királynőnek akkor tényleg van mit pótolni

  2. Akkor az ingatlan piacon se érhet sokat ez a kis “házikő!