Budapest, 2024. február 23. BYD Atto 3 típusú elektromos autó márkajelzése a BYD autóátadó ünnepségén a Puskás Arénában 2024. február 23-án. A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító kínai vállalat több milliárd eurós, több ezer új munkahelyet létrehozó óriásberuházással Szegeden épít gyárat. MTI/Balogh Zoltán

A BYD és az Ayvens együttműködik az európai elektromos átállás folyamatában

Szándéknyilatkozatot írt alá a BYD kínai elektromosjármű-gyártó és az Ayvens nemzetközi flottakezelő szolgáltató arról, hogy együttműködnek az új energiákkal hajtott személyautók és könnyű haszonjárművek terjesztésének érdekében az európai piacon – tájékoztatta a BYD PR Hungary szerdán közleményben az MTI-t.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A két cég közösen keresi az új értékesítési és lízinglehetőségeket az európai elektromos átállás egyszerűbbé tétele és felgyorsítása érdekében a magán- és a céges piacon egyaránt – jelezték a közleményben. A megállapodás értelmében a BYD új energiákkal hajtott járműveket kínál majd az Ayvens európai vállalati ügyfeleinek. Az Ayvens a nagyobb vállalati partnereknek speciális elektromos flottamegoldásokat szállít majd, az európai kis- és középvállalkozások, valamint a magánvásárlók számára pedig teljeskörű sajátemblémás lízingszolgáltatást fog nyújtani a BYD márkakereskedői hálózatán keresztül. Kínálatában számos személyre szabott elektromos-flottaajánlat szerepel majd a szakirányú tanácsadástól egészen az operatív lízingig és a töltési szolgáltatásokig. A két vállalat reményei szerint már az együttműködés első évében több mint harminc európai vállalkozással dolgozhatnak együtt azok elektromos autóflottáinak kialakításán.

A lízing először Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és Luxemburgban lesz elérhető, de a tervek szerint a piacok fokozatosan bővülnek. Magyarországon az ALD és a LeasePlan egyesülését követően az Ayvens márkanevet az idén ősszel vezetik be. Az együttműködés a tréningprogramokra és a tudásmegosztás területére is kiterjed, a cél a folyamatos fejlesztés és fejlődés az új energiákkal hajtott járművek és az akkumulátortechnológia területén – jegyezték meg a közleményben. Az Ayvens az ALD Automotive és a LeasePlan fúziójából létrejövő flottakezelő  a fenntartható mobilitási megoldások globális vezető szolgáltatója. A BYD tevékenysége kiterjed az autóiparra, a vasúti közlekedésre, az új energiára és az elektronikára. A multinacionális high-tech vállalat több mint 30 ipari parkkal rendelkezik Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Brazíliában, Magyarországon és Indiában.

Ajánlott tartalom

Autómentessé válik a Pesti alsó rakpart egy szakasza

A jövő péntektől, július 26-ától augusztus 15-éig a gyalog és "mikromobilitási eszközzel", például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.