A Doha Bank környezetbarát hitelkártyája

A Doha Bank nemrég jelentette be, hogy piacra dobja környezetbarát hitelkártyáját, mely maga nemében első lesz a régióban.

A kártya, mely biológiailag lebomló anyagból készült, lehetővé teszi, hogy a kifizetés 1 százaléka zöld ponttá alakuljon, és egy zöld jótéteményre szánva az ügyfelek támogathatják a környezet védelmét, olyan különböző kezdeményezéseket, mint például faültetés Katarban.

Abdullah M. Al Kuwari, a Zöld Katar Központ igazgatója és elnöke azt mondta: „A Doha Bank és a Zöld Katar Központ együttesen támogatják majd az otthonok, iskolák és irodák zöld koncepcióit… ezzel arra tanítják a gyermekeket, hogy egészen kicsi koruktól védjék a környezetet.”

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.