‘A’ energetikai besorolást kapott egy újbudai 180 lakásos panelház

A budapesti társasház rekonstrukciója keretében hőszigetelték a falakat, kicserélték az ablakokat, felújították a ház gépészeti berendezéseit, és napkollektorokat telepítettek a tetőre.

A XI. kerületi Bartók Béla úti 180 lakásos paneles lakóépület felújítását követő átadáson Hoffmann Tamás kerületi polgármester elmondta, hogy a 260 milliós beruházásból 133 millió forint volt az állami támogatás, míg az önkormányzat 25,5 millió forinttal járult hozzá a 60 százalékos energia-megtakarítást eredményező beruházáshoz. A beruházás keretében felújították a ház gépészeti berendezéseit, napkollektorokat telepítettek a tetőre, továbbá kicserélték az ablakokat és hőszigetelték a paneleket. A ház így elérte az “A” energetikai minőségi osztályt. Az átadáson részt vett Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyi államtitkára is, aki bejelentette többek közt a napkollektoros pályázat beadási határidejének meghosszabbítását és a Mi otthonunk pályázat keretének bővítését is.

Ajánlott tartalom

Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!