‘A’ energetikai besorolást kapott egy újbudai 180 lakásos panelház

A budapesti társasház rekonstrukciója keretében hőszigetelték a falakat, kicserélték az ablakokat, felújították a ház gépészeti berendezéseit, és napkollektorokat telepítettek a tetőre.

A XI. kerületi Bartók Béla úti 180 lakásos paneles lakóépület felújítását követő átadáson Hoffmann Tamás kerületi polgármester elmondta, hogy a 260 milliós beruházásból 133 millió forint volt az állami támogatás, míg az önkormányzat 25,5 millió forinttal járult hozzá a 60 százalékos energia-megtakarítást eredményező beruházáshoz. A beruházás keretében felújították a ház gépészeti berendezéseit, napkollektorokat telepítettek a tetőre, továbbá kicserélték az ablakokat és hőszigetelték a paneleket. A ház így elérte az “A” energetikai minőségi osztályt. Az átadáson részt vett Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyi államtitkára is, aki bejelentette többek közt a napkollektoros pályázat beadási határidejének meghosszabbítását és a Mi otthonunk pályázat keretének bővítését is.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.