A Greenpeace és a Facebook ma közösen jelentették be, hogy együttműködnek a megújulók népszerűsítésében, és közös programot dolgoznak ki az energiaszolgáltatók zöldítésére.

A Facebook is takarékoskodni készül

A Greenpeace és a Facebook ma közösen jelentették be, hogy együttműködnek a megújulók népszerűsítésében, és közös programot dolgoznak ki az energiaszolgáltatók zöldítésére.

Két évvel ezelőtt 700.000 online aktivista támogatásával indította el a Greenpeace a „Mondj NEM-et a szénre” kampányát a Facebook közösségi portálon. Most, hogy a cég a szervereit megújuló energiából fogja üzemeltetni, a kampány véget ér. „ A Greenpeace és a Facebook ezentúl közösen dolgozik, hogy rávegyék a nagy energiaszolgáltatókat, hogy hanyagolják a szenet mint energiaforrást, és építsenek inkább megújulókra. Ez a lépés követendő példa az egész számítástechnikai ipar számára” – mondta Tzeporah Berman, a Greenpeace International klíma és energia programjának társigazgatója. „A megújuló energiákkal erősítjük a klímaváltozás elleni harcot és lerakjuk egy erős gazdaság és egészségesebb társadalom alapjait.” „A Facebook várja a napot, hogy a tiszta és megújuló energiákra támaszkodjon a világ, és a Greenpeace-szel és egyéb szervezetekkel azon dolgozunk, hogy ez minél hamarabb eljöjjön” – nyilatkozta Marcy Scott Lynn a Facebook fenntarthatósági program munkatársa. „A Greenpeace nagyon sikeresen használja céljai érdekében a Facebookot, ezért örömmel várjuk, hogy további módszereket dolgozzunk ki a klímaváltozás elleni közös fellépés erősítésére.”

„A Facebook voksa a megújulók mellett magas mércét állít az olyan IT és cloud computinggal (felhővel) foglalkozó cégek elé, mint az Apple, az IBM, a Microsoft, vagy a Twitter” – mondta Casey Harrell, a Greenpeace International vezető IT szakértője. „Facebook kampányunk bizonyította, hogy az emberek szeretnék, ha közösségi oldaluk energiaszükségletét megújulókból és nem piszkos energiahordozókból fedeznék. A Greenpeace természetesen tovább folytatja az IT szektor zöldítéséért folyó kampányát, hiszen a szektor világszerte már most annyi energiát fogyaszt együttesen, mintha ez lenne a világ ötödik legnagyobb országa.”

Ajánlott tartalom

Új Horizont Európa projekt a biomassza-alapú gazdaság fellendítésére

A BOOST4BIOEAST projekt – amelyet a magyar Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) koordinál – célja, hogy a közép-kelet-európai és balti országok nemzeti szereplőit képessé tegye a nemzeti biomassza-alapú gazdasági cselekvési tervek kidolgozására, valamint hogy hosszú távú struktúrákat és párbeszédtereket építsen ki a nemzeti és makroregionális együttműködéshez.