A Facebook környezettudatosságra neveli felhasználóit

A Farmville egy olyan hely, ahol a városi ember kihasználhatja a vidék kínálta előnyöket, kapcsolatokat – így válik jó és tiszta szociális játékká.

A hihetetlenül népszerű gazdálkodási játék az én családomat és barátaimat is függővé tette. A Farmville-ben zöldségeket ültethetünk, segíthetünk a szomszédoknak rendet tartani kertjükben, vagy segíthetünk új otthont találni elárvult kiskacsáknak.
A Zynga tervezte játékban a felhasználó saját farmot építhet, gondozhatja, miközben magasabb szintekre léphet.

Miután felszántottuk a földet és beértek a növényeink, szüretelhetünk és eladhatjuk őket jó pénzért. Úgy is szerezhetünk pénzt, ha olyan ajándékot küldünk szomszédainknak, mint például fák, vagy haszonállatok.

„Ez a játék azért jó, mert nem felszínes, nem ruhát vagy házat kell vásárolni, mint más virtuális játékokban.” – így a 13 éves unokahúgom, aki gyakran segít a 10 éves húgának padlizsánt, szójababot és szamócát ültetni. –„Növényeket ültethetsz és segíthetsz a szomszédoknak is, ami tényleg így is lesz pár év múlva.”

A Minneapolis-i gyártó célja a nevelés. Létrehozott egy igazi biofarmot, azért, hogy munka közben felfrissítse alkalmazottait.

Munka közben nem kapunk pontokat a főnökünktől. Ezért a legtöbben munkaidő után, szabadidejükben játszanak a Farmville-el. Ilyen az unokatestvérem, Péter is, aki már a 31. szinten tart… vitatom, hogy tényleg csak munkaidőn kívül játszik, elérni a 31. szintet csak úgy, képtelenség. Eléggé rá lehet kattanni.

„Oké, Farmville rendőrség, kénytelen voltam játszani, elraboltak és kényszeríttettek.”-  mondta nevetve Péter. –„Sokkal többet tudok a farmokról, mint azelőtt, hogy elkezdtem volna ezzel játszani.”
Péter azt követően kezdett el Farmville-ezni, hogy egy barátja ódákat zengett a játékról. –„Szeretek stratégiákat gyártani, tervezgetni, ültetni, aratni, ajándékot küldeni és kapni, jó látni, ahogy növekszik a farmom.”

A Virtual Worlds News szerint a Farmville 2009. június 19-ei indítása óta hetente több mint 1 millió új farmert szerez, valamint naponta több mint 11 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet.

farmville

„Az egyik legsikeresebb és legszórakoztatóbb funkció a „Magányos tehén”. – mondta Mark Skaggs, a játék vezető tervezője. –„Segíthetsz neki otthont találni. Most barna tehenet kaphatsz a régi, fehér helyett. A barna tehén pedig nem sima tejet, hanem csokoládés tejet ad! Ez csak egy pillanatnyi öröm, teljesen váratlan, de menő.”

Nekem sokkal inkább tetszene egy olyan társadalom, amely együtt dolgozik a fenntartható növénytermesztésért és az organikus csokis tejért. És az én okos unokahúgom azt mondta, ez tényleg így is lesz, kérdés, hogy mikor.

Ajánlott tartalom

Hogyan vált környezetbarát fesztivál a Szigetből?

Húsmentesség, repohár, kerékpározás: a Sziget Fesztivál szervezői rengeteg módszerrel igyekeznek csökkenteni környezetre gyakorolt hatást.