A FedEx komolyan gondolja a zöldülését

Hogyan lesznek az irodaszer cégek mégis környezettudatosak, amikor papíripari termékeket értékesítenek?

A Forest Ethics és a Dogwood Alliance nemrégiben jelentette meg az idei, éves vizsgálatáról szóló összefoglalót. Daniel Hall, a Forest Ethics piaci megoldásokért felelős igazgatója összegezte az eredményt.

A Zöld Osztályzatok Irodaellátó idén több társaságot értékelt, mint valaha, az eddigi legátfogóbb kritériumrendszer alapján. Ennek tudatában különösen biztató, hogy a legtöbb vállalat valóban a környezet számára előnyös módon működik. Ők megkapták az Erdészeti Helyhatóság Tanácsának (FSC) oklevelét. Ezek vállalatok nem irtják a veszélyeztetett erdőket, a vadon élő állatokat és nem ártanak az éghajlatnak. Sajnálatos módon még mindig léteznek olyan cégek, amelyek folytatják korábbi tevékenységüket, pusztítva az erdőket. 

Az összefoglaló szerint: Számos vállalat elhatárolja magát két, a világ legvitatottabb papírgyártójától – az International Paper-től és az Asia Pulp & Paper-től. A FedEx, a Staples és az Office Depot kizárólag FSC-tanúsítvánnyal rendelkező vállalatoktól szerez be papírt.

FedEx

Jó látni az ilyen programokat, mint a Fenntartható Erdészeti Kezdeményezés, melyek nem akarják félrevezetni a fogyasztókat, hanem rábírják a vállalatokat, hogy kemény munkával törekedjenek a fenntarthatóságra.

Mit tanácsolunk? Elsősorban csökkentsd a papírfelhasználásodat, és keresd az üzletekben az FSC-tanúsítvánnyal rendelkező cégek termékeit, és vásárolj magas pontot elért szervezetektől! Megérdemlik, akárcsak a bolygónk.

Ajánlott tartalom

Újrahasznosított, a vízből kihalászott műanyagot használt fel az O’Neill legújabb kollekciójához

A népszerű szörf és ruházati márka olyan kollekciót készített, amely 86%-ban újrahasznosított műanyagokból gyártott darabokból áll.