A fiatalok már nem szeretnének jogosítványt?

Régen az autó volt az, amire minden fiatal vágyott. Ma már inkább iPhone kell nekik, ház helyett pedig egy lakás a belvárosban.

Egy brit tanulmány kimutatásai szerint az autók aranykorának lassan vége. “Nagy-Britanniában a 17-20 éves jogosítvánnyal rendelkező fiatalok száma a 90-es évekhez képest 48 %-kal csökkent, míg a múlt évben 35 %-kal. 1949 óta mindig növekedésben volt az autók és taxik száma az utakon, viszont 2007-től ez is csökken. Az autósok ezt a magas olajárakra és a gazdaságra fogják. Tehát az autózás aranykorának vége.” – írja a Guardian. Valószínűleg a manapság egyre divatosabbá váló környezettudatosság is közrejátszik ebben. “Olcsóbb, fitten tart, és nem károsítja a környezetet” – mondta egy 24 éves lány a bicikliről. Úgy fest már nem az a trend, mint a 70-es, 80-as években, hogy minden fiatal álma egy saját autó. A mai tinédzserek inkább a legújabb okos telefonokat szeretnék beszerezni autók helyett. Még az autófanatikusok is egyet értenek abban, hogy a kocsik ideje kezd lejárni és ideje valami alternatíva után nézni.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.