A Fisker Karma első nyilvános vezetése

A leleplezése után 19 hónappal, a Monterey Historic Automobile Races keretei között a Fisker Karma keménytetős kabriója megteszi első nyilvános útját, augusztus 15-én, szombaton.

 A következő napon pedig a Pebble Beach Concours d’Elegance-on teszi meg ugyanezt.

Az autó bemutatásához álljon itt Fisker rövid összegzése:
A Fisker Karma PHEV paradigmaváltást jelent az alternatív technológiák által hajtott járművek terén. A teljes méretű, négyüléses, luxus szedán 50 kibocsátásmentes mérföld megtételére képes, a teljesen feltöltött, beépített lítium-ion akkumulátoroknak köszönhetően. A teljes megtehető mérföldszám 300 egy hagyományos, de gazdaságos 260 hp-s Ecotec motorral hajtott fedélzeti generátor segítségével. Két 201,5 hp-s elektromos motor biztosít elég vontatóerőt az egysebességű differenciálműnek, így a Karma 6 másodperc alatt éri el a 60 mérföld/órát, és 125 mérföld/órás csúcssebességre képes. Ezek az összetevők alkotják a Q-DRIVE® erőátviteli rendszer, mely minden Fisker Karma sajátossága, segítségével nemcsak a teljesítmény, hanem az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású 100 mérföld/gallonos mutató is a jelenleg elérhető hibridek fölé emeli.

A legfontosabb előny az akkumulátorok által megtehető magas mérföldszám, így a hétköznapi, városi vezetés során kevés tulajdonosnak kell a benzinüzemű motorra számítani.

Eddig 1300 megrendelés érkezett a Karmákra, és a vezetés reméli 15 000 darab legyártása számíthatnak. Egyelőre még a legegyszerűbb konstrukció ára sem nyilvános, hiszen, tulajdonképp, egy 2011-es modellről van szó.

Ajánlott tartalom

Az autóvásárlók 60%-a gondolkodik elektromos járművekben

Az elektromobilitás a nehéz gazdasági helyzet és a globálisan akadozó ellátási láncok ellenére is virágzik a Roland Berger friss elemzése szerint.