A Föld napja – Fesztivált rendeznek az állatkertben

Madármentő bemutató, természetvédelmi vetélkedő és számos program várja szombattól szerdáig a látogatókat a Föld fesztivál keretében a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A fesztivál valamennyi napján változatos programokat kínálnak az apróbb és nagyobb érdeklődőknek. Bemutatják például az állatkert madármentő tevékenységét, lesz óvodásoknak, iskolásoknak és családoknak szervezett természetvédelmi vetélkedő, sőt, aki akar, még az állatkerti növényültetésbe is besegíthet – tájékoztatta a városligeti intézmény pénteken közleményben az MTI-t. Számos partnerszervezet is bemutatkozik a rendezvényen. Egy-egy standdal ott lesz többek között a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, az Országos Erdészeti Egyesület is. Lesz öko-játszóház, illetve megújulóenergia-bemutató is.

A sokféle program mellett rengeteg állatkölyköt és fiókát is láthatnak a látogatók. A legnagyobb sztárok kétségkívül a kéthónapos oroszlánkölykök, valamint Asha, a velük csaknem egyidős elefántborjú. De a gazelláknál, a lajhároknál, a kuszkuszoknál, a jávai languroknál és még sok más állatnál is volt szaporulat a közelmúltban, így ezeket a jövevényeket is megtekinthetik a vendégek.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.