A Föld napja – Fesztivált rendeznek az állatkertben

Madármentő bemutató, természetvédelmi vetélkedő és számos program várja szombattól szerdáig a látogatókat a Föld fesztivál keretében a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A fesztivál valamennyi napján változatos programokat kínálnak az apróbb és nagyobb érdeklődőknek. Bemutatják például az állatkert madármentő tevékenységét, lesz óvodásoknak, iskolásoknak és családoknak szervezett természetvédelmi vetélkedő, sőt, aki akar, még az állatkerti növényültetésbe is besegíthet – tájékoztatta a városligeti intézmény pénteken közleményben az MTI-t. Számos partnerszervezet is bemutatkozik a rendezvényen. Egy-egy standdal ott lesz többek között a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, az Országos Erdészeti Egyesület is. Lesz öko-játszóház, illetve megújulóenergia-bemutató is.

A sokféle program mellett rengeteg állatkölyköt és fiókát is láthatnak a látogatók. A legnagyobb sztárok kétségkívül a kéthónapos oroszlánkölykök, valamint Asha, a velük csaknem egyidős elefántborjú. De a gazelláknál, a lajhároknál, a kuszkuszoknál, a jávai languroknál és még sok más állatnál is volt szaporulat a közelmúltban, így ezeket a jövevényeket is megtekinthetik a vendégek.

Ajánlott tartalom

2030-ra az élőhelyek 30 százalékát, 2050-re pedig a 90 százalékát helyre kell állítani

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén rendeletjavaslatot fogadott el, amely szerint a tagállamoknak egyre több, 2030-ra legalább 30, 2040-re legalább 60, 2050-re pedig legalább 90 százaléknyi leromlott ökológiai állapotú élőhelyet kell helyreállítaniuk - tájékoztatott az uniós parlament kedden.