A Földért kampányol a 14 éves “Anti-Bieber”

Ha Justin Bieber az elkényeztetett tiniceleb céltalan idétlenkedését jelképezi a modern társadalomban, a 14 éves ökoaktivista, Xiuhtezcatl Martinez ennek az ellenkezőjét, a globális felelősséget és a jövőtudatos gondolkodást.

“A különböző generációk különféle nyomokat hagytak maguk után a bolygónkon, nyomokat, melyek felejthetetlenek”, mondja a tökéletes amerikai angolsággal beszélő fiatalember, aki művésznek és aktivistának tartja magát. A bennszülöttek fórumán is résztvett már az ENSZ-ben, az amerikai kormánynak bedolgozó National Change-makers Youth Council legfiatalabb tagja, az Earth Guardians szervezet alapítója, s tevékenységéért 2013-ban már átvette a United States Community Service Awardot Barack Obama amerikai elnöktől.

Az indián etnikumú Xiuhtezcatl Martinez rendszeresen szerepel az amerikai médiában és járja az iskolákat, hogy felvilágosítsa kortársait a Földet fenyegető veszélyekről, az emberi cselekedetek ökológiai hatásáról, valamint a viselkedésminták megváltoztatásának lehetségességéről. Öcsikéjét is inspirálta a nagy testvér példája. Amikor 400 ezren vonultak fel New Yorkban a klímanapon és a világpolitika oda se figyelt rá, a kissrác az interneten népszerűsítette az ügyet, ahol 1,5 millió embert ért el. Bátyja 25 országban mozgatott meg fiatalokat.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Július 2-án kezdődik a Muzsikál az erdő

Kilenc helyszínen várja az érdeklődőket július 2. és 10. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.