A fotós lekapott egy mókust, miközben az magához ölel egy virágot

A holland fotográfus, Dick van Duijn rögzítette azt a pillanatot, ahogy egy mókus éppen magához ölel és megszimatol egy virágot.

A fotós a tavalyi év során Ausztriába látogatott, ahol egy imádnivaló fotósorozatot készített, amelyben egy mókus (európai földi mókus/ közönséges ürge) a biztosan nagyon fárasztó napján megállt egy pillanatra, hogy szemügyre vegyen egy virágot, írta a jazzy.hu. Van Duijn a PetaPixel-nek adott interjúja során mesélt a fotósorozatról és a mókusokról: “Az elso napon megfigyeltük oket és viselkedésüket. A második napon egész nap fényképeztük oket. Közvetlenül a naplemente elott, amikor a fény lágy és szép lett, az egyik a sok földi mókusból egy sárga virág felé sétált, hogy utána kezébe vegye és megszimatolja azt. Amikor láttam, hogy ez megtörténik egybol tudtam, hogy egy nagyon különleges és intim pillanatot sikerült rögzítenem” – mondja Van Duijn. “Nagyon boldog és elégedett voltam a kattintással.” Csupán két órájába és 200 fotóba került, hogy elkapja a tökéletes pillanatot. Van Duijn továbbá azt mondta, hogy reméli ez a fotósorozat ösztönzi az embereket arra, hogy több idot töltsenek a szabadban. “Ha emlékeztetjük az embereket arra, hogy milyen gyönyöru és aranyos a természet, jobban fogják érezni magukat, és az oket körülvevo világot.”

Kép: Dick van Duijn

Ajánlott tartalom

Környezetbarát női karóra? Így működik az Eco-drive rendszer

Kevesen tudják, hogy létezik kifejezetten környezetbarát karóra típus is, amihez nem szükséges elem, mivel sosem fog lemerülni. Pedig a technológia már 1976 óta az életünk része, mégis nagyon kevesen ismerik az Eco drive rendszerű karórákat.