A franciák kárba veszett hővel fűtik a medencéket

A víz városában, Párizsban, a csövek hőmérséklete átlagosan 20 °C, ami azt jelenti, hogy az energia, melyet a víz melegítésére használnak, egyszerűen kárba vész.

A helyi zöld erőfeszítések próbálják hatékonyan felhasználni ezt a hulladék hőt, csatornacsövek felhasználásával. A hőt, ami egyébként kárba veszne, strandok medencéjének fűtésére használják, anélkül, hogy szükség volna további villamos energiára.

A folyamat úgy indul, hogy egy sor rozsdamentes acélt illesztenek a csatornacsövek aljára.  Egy speciális folyadék használatával pedig megfogják az összes meleget. Ez a felmelegített folyadék használható melegítésre, ez esetben a medence vízének melegítésére.

A módosítások 650.000 millió dollárba kerültek, de a fejlesztők becslése szerint a rendszer költségei tíz éven belül megtérülnek. Sőt, várhatóan 24 százalékkal fogja csökkenteni a város energiaköltségeit, és 66 százalékkal csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása is.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.