A Geely kínai járműgyártó bevétele nőtt, hála az elektromos autóknak

Jelentősen, 26 százalékkal nőtt éves összevetésben az egyik legnagyobb kínai autógyártó, a Geely Automobile Holdings Ltd. bevétele az idei első hat hónapban az elektromos járművek értékesítésének erőteljes bővülésére.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A cég honlapjára kedden felkerült adatok szerint a bevétel 26 százalékkal, 73,18 milliárd jüanra (10,1 milliárd dollár, 1 jüan=48,12 forint) emelkedett az egy évvel korábbi 58,18 milliárd jüanról. A cég összesen 694 045 járművet értékesített az idei első fél évben, ami 13 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest. Az elektromos autók eladása éves összevetésben 44 százalékkal, 157 889-re nőtt, a cég eladott autóinak 23 százaléka volt ilyen. A Geely adózott eredménye 1 százalékkal, 1,57 milliárd jüanra emelkedett a június végéig tartó hat hónapban az egy évvel korábbi 1,55 milliárd jüanról, a bruttó árrés 14 százalékra csökkent a tavalyi első hathavi 14,6 százalékról. A Geely az autópiaci kereslet és általában a globális makrogazdasági helyzet tekintetében tapasztalható bizonytalanság ellenére továbbra is 1,65 millió eladott járműre számít az idei évre. A cég tavaly 1,43 millió járművet adott el, 8 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Ajánlott tartalom

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.