A General Motors és az elektromos autó forradalma

Rendkívüli teljesítmény, alacsony árak: ezek a General Motors (GM) céljai, amelyeket el akar érni az elektromos meghajtású gépkocsiival.

Az amerikai automobil csoport egy olyan forradalmi technológia kidolgozásába fogott, amely képes a villanyautót egyetlen töltéssel 320 kilométerre eljuttatni. Egy kaliforniai vállalat, az Envia Systems, amelybe a GM hét millió dollárt invesztált, most tökéletesíti az újratölthető lítiumos akkumulátor következő generációját, amelyet két éven belül piacra dobhat. (Aiolus News) A magas energiasűrűség rekordját valójában februárban érték el 400 Wh/kg-al, ami azt valószínűsítheti, hogy piacra kerülésekor az akkumulátor költségét megfelezheti. „Meggyőződésem, hogy 50-50 % esélyünk van arra,, hogy kifejlesszünk egy olyan gépkocsit, amely 300 kilométert fut egyetlen feltöltéssel. Ez egy igazi fordulópont lesz” – jelentette ki Dan Akerson a GM vezérigazgatója az AP sajtóügynökség tudósítójának. Néhány konkurens- mondja Akerson – gyárt ugyan olyan elektromos autót, amely meghaladja a 160 km-t egy teli tankkal. A Tesla S Modellje eléri a 480 km-t, de egy sokkal nagyobb akkumulátorral, ami jóval költségesebb.

Ajánlott tartalom

Ismét elektromos buszokat tesztelnek Budapesten

Elektromos csuklós buszokat tesztelnek Budapesten, a járművekkel 7-es és a 8E busz vonalán lehet ingyenesen utazni - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BKV Zrt. és az ArrivaBus kedden közös közleményben az MTI-t.