A GM nem Európában gyártja elektromos modellje európai verzióját

A General Motors (GM) a Financial Times Deutschland hétfői számának jelentése szerint nem Európában fogja gyártani tervezett elektromos autójának európai verzióját.

A lap értesülése szerint az Opel igazgatója, Nick Reilly nem számol azzal a lehetőséggel, hogy a Chevrolet Volt testvérmodellje, az Opel Ampera a németországi Bochumban vagy a nagy-britanniai Ellesmere Port üzemben készülne. Ehelyett az európai modellt belátható időn belül kizárólag a szerkezetazonos amerikai modellel együtt az Egyesült Államokban készítik majd.

A várhatóan alacsony értékesítési szám miatt egyelőre nem lenne gazdaságos gyártósort telepíteni Európába – értesült a lap a GM belső forrásaitól. Az Ampera a tervek szerint jövőre kerülne piacra, a Volt gyártása pedig már meg is kezdődött Detroitban. A Volt értékesítését novemberben kezdik meg az Egyesült Államokban.
A GM mindkét modell, a Volt és az Ampera értékesítését is tervezi Európában.
Az Opel szóvivője megerősítette a lap értesülését, hogy az európai gyártóbázis létrehozása az értékesítési számon múlik. Klaus Franz, az Opel üzemi tanácsának elnöke a lapnak kijelentette: “Úgy gondolom évi 30-40 ezer autó esetén lehet szó európai gyártásról” – mondta. A lap más szakértőktől ennél magasabb termelési küszöböt idéz.

Ajánlott tartalom

Elektromos buszt tesztelnek Győrben

A Kravtex-Kühne csoport által Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott, teljes mértékben elektromos autóbusz tesztelését kezdi meg a Volánbusz Zrt. a győri tömegközlekedésben - tudatta a közlekedési vállalat pénteken az MTI-vel.