A Google dolgozói tölthetik először vezeték nélkül elektromos autóikat (videó)

Azt eddig is tudtuk, hogy a Google-nál dolgozni jó , viszont most tovább gyarapszik kiváltságaik sora: először a Google kaliforniai irodájának dolgozói próbálhatják ki a vezeték- és “kéz” nélküli autó-töltő szolgáltatást, azaz a Plugless Power™-t.

Már persze, aki elektromos autóval közlekedik, mert a bringások is sokan vannak. Egyszerű de nagyszerű szlogen hirdeti a fejlesztést: “Miért töltenénk a holnap járműveit tegnapi technológiával?” És tényleg… miért is? Amikor hozzá sem kell érni sem a kocsihoz, sem a töltőhöz, azok mégis egymásra találnak. Ahogyan a Google és az Evatran.
A rendszert ugyanis az Evatran nevű tiszta energiával foglalkozó startupnak köszönhetjük – mi a jövőben, a Google szerencsései pedig a jelenben. A fejlesztők szerint a vezetékmentesség nem megy majd a feltöltési idő kárára, nem tart majd hosszabb ideig, és energiaveszteséggel sem kell számolni.


A fenti videó kitűnően bemutatja, milyen egyszerű is lesz ez a módszer: nem kell többé dokkolókat keresni a kocsinknak, az parkolás közben töltődhet, amíg mi boltban vagyunk, a fodrásznál ülünk, vagy a konditeremben izzadunk – elég lesz csak a parkolóhelyek végén elhelyezett vezeték nélküli rendszer elé beállni, és már mehetünk is.
Az Evatran reményei szerint 2012-től indulhat be a sorozatgyártás nagyobb mennyiségben. Az, hogy Magyarországon mikor látunk ilyet a CBA elé beparkolva, hát… maradjunk annyiban, hogy a 4-es metróval egyidőben nagyjából.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.