A groSolar tovább zöldít

A társadalomért felelős vállalat most a haszon új formáit kínálja munkavállalóinak. A cég a fogyasztók, megújuló energiával kapcsolatos érdeklődését szeretné növelni. Küldetésük, a napenergiát mindenki számára elérhetővé tenni.

A groSolar, Észak Amerika vezető napenergia vállalata bejelentette legújabb újítását a napenergia piacon: a Zöld groSolar Munkavállalói Haszon Program csoportos kedvezményt biztosít a napenergia-rendszerekre, munkavállalók számára.

A Vermont-i Green Mountain Coffee Roasters, Inc. (GMCR) az első olyan vállalat, amely a groSolar révén “zöld hasznokat” ajánl alkalmazottainak.

A groSolar Zöld Haszon Program kiegészíti a GMCR Változtassuk meg az éghajlatváltozást! elnevezésű programját. A vállalati szintű erőfeszítések középpontjában a GMCR ökológiai lábnyomának csökkentése, az adomány programok, és a munkavállalói juttatások állnak. 
A groSolar augusztusban egy sor szemináriumon át mutatta be a GMCR alkalmazottainak, hogyan működik a napenergia, miért egyszerű és miért olcsóbb most, mint valaha.

„Ahogyan mi itt, a cégnél lépéseket teszünk az ökológiai lábnyomunk csökkentésének érdekében, úgy egyre több alkalmazottunk szeretne otthon is környezetvédelmi szempontból felelős döntéseket hozni.” – mondta Paul Comey, a GMCR környezetvédelmi ügyekért felelős alelnöke. – „A gloSolar ajánlatának köszönhetően munkatársaink számára egyre inkább elérhető a napenergia az otthonukon belül is.”

A program arra kéri a munkáltatót, hogy pénzügyileg támogasson minden alkalmazottat, aki megvásárolja a rendszert. A groSolar viszont szintén kedvezményekben részesíti a háztulajdonosokat, hiszen kb. 0,25 dollár kedvezményt ad wattonként, amely egy 5 KW-os rendszer esetében 1250 dollár megtakarítást jelent. Ez a támogatás az állami, szövetségi és helyi ösztönzők finanszírozási lehetőségeinek köszönhetően jelentősen csökkenti a kezdeti költségeket.

”A programot mind a munkaadók, mind a munkavállalók nagyon jól fogadták.” – mondta Tim Roper, a groSolar északkeleti régiójának értékesítési menedzsere. -“Már több tucat GMCR alkalmazott regisztrált, és nyilvánvalóan hálásak azért, hogy egy olyan céggel dolgozzanak együtt, amely ilyen módon támogatja őket.”

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit