A groSolar tovább zöldít

A társadalomért felelős vállalat most a haszon új formáit kínálja munkavállalóinak. A cég a fogyasztók, megújuló energiával kapcsolatos érdeklődését szeretné növelni. Küldetésük, a napenergiát mindenki számára elérhetővé tenni.

A groSolar, Észak Amerika vezető napenergia vállalata bejelentette legújabb újítását a napenergia piacon: a Zöld groSolar Munkavállalói Haszon Program csoportos kedvezményt biztosít a napenergia-rendszerekre, munkavállalók számára.

A Vermont-i Green Mountain Coffee Roasters, Inc. (GMCR) az első olyan vállalat, amely a groSolar révén “zöld hasznokat” ajánl alkalmazottainak.

A groSolar Zöld Haszon Program kiegészíti a GMCR Változtassuk meg az éghajlatváltozást! elnevezésű programját. A vállalati szintű erőfeszítések középpontjában a GMCR ökológiai lábnyomának csökkentése, az adomány programok, és a munkavállalói juttatások állnak. 
A groSolar augusztusban egy sor szemináriumon át mutatta be a GMCR alkalmazottainak, hogyan működik a napenergia, miért egyszerű és miért olcsóbb most, mint valaha.

„Ahogyan mi itt, a cégnél lépéseket teszünk az ökológiai lábnyomunk csökkentésének érdekében, úgy egyre több alkalmazottunk szeretne otthon is környezetvédelmi szempontból felelős döntéseket hozni.” – mondta Paul Comey, a GMCR környezetvédelmi ügyekért felelős alelnöke. – „A gloSolar ajánlatának köszönhetően munkatársaink számára egyre inkább elérhető a napenergia az otthonukon belül is.”

A program arra kéri a munkáltatót, hogy pénzügyileg támogasson minden alkalmazottat, aki megvásárolja a rendszert. A groSolar viszont szintén kedvezményekben részesíti a háztulajdonosokat, hiszen kb. 0,25 dollár kedvezményt ad wattonként, amely egy 5 KW-os rendszer esetében 1250 dollár megtakarítást jelent. Ez a támogatás az állami, szövetségi és helyi ösztönzők finanszírozási lehetőségeinek köszönhetően jelentősen csökkenti a kezdeti költségeket.

”A programot mind a munkaadók, mind a munkavállalók nagyon jól fogadták.” – mondta Tim Roper, a groSolar északkeleti régiójának értékesítési menedzsere. -“Már több tucat GMCR alkalmazott regisztrált, és nyilvánvalóan hálásak azért, hogy egy olyan céggel dolgozzanak együtt, amely ilyen módon támogatja őket.”

Ajánlott tartalom

Otthoni LED-es dekorvilágítás egyszerűen?

A LED technológia manapság napról napra egyre elterjedtebbnek számít, úgy az ipari felhasználásban, mint a privát otthonokban. Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen egy olyan alacsony fogyasztású, tartós és erőteljes világítási technológiáról beszélünk, amely valóban a zöld jövő alapját jelentheti. A különféle LED izzókat már valószínűleg mindenki ismeri, viszont a LED szalagokat már jóval kevesebben. Nézzük meg tehát, mik is ezek pontosan – és hogyan használhatóak az otthonunkban?