A hatóság július 1-jétől indít eljárást a parlagfű-mentesítés elmulasztása miatt

A hatóság július 1-jétől indít eljárást azok ellen, akik elmulasztják a parlagfű-mentesítést – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A szaktárca szerint az idei csapadékos időjárás kedvezett a parlagfű kelésének, ugyanakkor a szántóföldeken az elmúlt évek védekezési eredményei is jól láthatóak. Hangsúlyozzák, hogy a parlagfűszezon beköszönte előtt, még a virágzást megelőzően ajánlatos a gyom kaszálása, vagy növényvédőszeres irtása. Ismertetésük szerint a jól fejlett őszi vetésű gabona elnyomja a parlagfüvet, míg a gyengén fejlett, kiritkult őszi gabonákban, ahol nem gyomirtó szerrel védekeztek, erőteljes a parlagfűfertőzés. Ezeken a helyeken az aratás után a tarlót összefüggő szőnyegként boríthatja, itt a betakarítás után fokozott figyelmet kell fordítani a tarlóhántásra. A tavaszi kultúrákban mindenképp szükséges a parlagfű elleni védekezés, ahol a betakarítást követően jelentős feladat a gyommentesítés.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.

Nincs hozzászólás

  1. Talán az okot kéne megkeresni, hogy miért is okoz allergiát. Ötven éve még nem okozott ilyen jellegű megbetegedéseket. Ilyen alapon minden pollent adó növényt ki kellene majd irtani, ez egyáltalán nem járható út…… Azt senki sem hallja szívesen, hogy teljesen fel kéne hagyni a környezetszennyezéssel, füstöléssel, ami tönkreteszi a pollen védőrétegét.
    Egyébként a parlagfű többek között rákellenes gyógynövény is, megbolygatott és parlagon hagyott helyeken jelenik meg leginkább. Később átadja helyét más kultúráknak…. A bírságolás sokkal kényelmesebb és jövedelmezőbb, mint a probléma valódi megoldása. A gyomirtót el kéne felejteni, így is épp eleget eszünk belőle……

  2. Ja és az őssejtfokozó, étrend-kiegészítő készítménynek is az egyik markáns gyógynövénye…. Lehet hogy nemsokára rájövünk, hogy nem irtani, hanem inkább fogyasztanunk kéne. 🙂