A hazai cég 100 százalékos tulajdonrészt szerzett egy mélyfúró társaságban

A PannErgy Nyrt. 93,9 százalékos tulajdonában lévő PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. megvásárolta a geotermikus kútjai fúrásával megbízott egyik stratégiai partnere, a DoverDrill Mélyfúró Kft. 100 százalékos tulajdonrészét.

A DoverDrill Kft. egy nagyteljesítményű, a PannErgy kútfúrási technikai igényeinek megfelelő kútfúró berendezéssel rendelkezik. Az akvizíció célja, a geotermikus beruházások szempontjából kritikus és meghatározó kútfúrási tevékenység minőségének, költség- és időhatékonyságának javítása, és a kútfúró kapacitások rendelkezésre állási kockázatának minimalizálása. A PannErgy a társaság átvételével együtt kezdeményezi a DoverDrill szervezetének jelentős átalakítását, és műszaki berendezéseinek fejlesztését, bővítését. A DoverDrill Kft. utolsó, a 2010-es üzleti évet záró, auditált sajáttőkéje 159 millió forint. A tranzakciós vételár ettől lényegesen alacsonyabb, amelynek megfizetése a szerződés aláírását követő 120 napon belül esedékes.  A PannErgy részvényei a BÉT A kategóriájában forognak. A papír elmúlt egy évi legmagasabb záróára 1.104 forint volt, a legalacsonyabb 689 forint. A részvények csütörtök délután 695 forintot értek, 5 forinttal kevesebbet mint szerdán záráskor.

Ajánlott tartalom

Mérséklődtek az európai földgázárak, radikálisan csökkent a hazai fogyasztás októberben

Az enyhe októberi időjárás és az ipari kereslet csökkenése mellett telítődtek az uniós tárolók, amelynek eredményeként mérséklődtek az európai fölgáz termékárak, a hazai felhasználás októberben az előző évihez képest 41 százalékkal csökkent - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) októberi földgázpiaci riportja alapján szerdán az MTI-vel.