A hétvégén ZöldMag fesztivál

Kétnapos, ingyenes fesztiválra várja a környezettudatosság iránt érdeklődőket a ZöldMag néven induló tavaszi fesztivál.

A rendezvény felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt hasznos és tartalmas kikapcsolódást ígér, az egész napos filmvetítések mellett előadásokat hallgathatnak többek között a fenntarthatóságról, a pénzügyi tudatosságról, de megtudhatják azt is, hogyan kell ökoháztartást vezetni vagy éppen sörkollektort gyártani. A gyerekek újrahasznosított játékokat készíthetnek, lesz kreatív gyerektáncház és sok kézműves foglalkozás. Az ingyenes ZöldMag Fesztivál április 12-én és 13-án egész nap várja vendégeit az Andrássy úti MagNet Közösségi Házban.

Elindult a tavaszi fesztiválszezon a fővárosban, ezúttal a fenntarthatóság és az ökotudatosság jegyében. A felnőttek és a gyerekek két napon át ismerkedhetnek a zöld életmód fortélyaival. A szervezők számos előadással, kézműves foglalkozásokkal, alkotóműhelyekkel, koncertekkel, palántavásárral, finom organikus ételekkel és megannyi gyerekeknek szóló programmal készülnek.

Az előadásokon többek között a fenntartható háztartásról, a megújuló energiaforrásokról, a pénzügyi tudatosságról, a városi bringázásról és a kerékpáros közösségekről, az ökoházakról és az ökoéletmódról tudhatnak meg többet a fesztiválozók, akik azt is kipróbálhatják, hogy egy-egy zöld ötlet hogyan valósítható meg a gyakorlatban. Így készül majd sörkollektor, merített papírból pedig fülbevaló vagy éppen könyvjelző.  Kiderül, hogyan kell ökoháztartást vezetni, és milyen trükkök, praktikák léteznek az energiafelhasználás csökkentésére.

A háziasszonyok tippeket kapnak, hogyan lehet egyszerűen, káros anyagoktól mentesen tisztító- és tisztálkodószereket gyártani házilag, valamint megismerhetik a természetes szépítőszerek és speciális balzsamok készítésének fortélyait is.

A gyerekeket is számtalan program várja. Lesz számukra mese, készíthetnek ökokarkötőt színes naptárakból és papírlapokból, belekóstolhatnak az újrahasznosítás szépségeibe és játékos formában tudhatják meg, hogy miért fontos a környezetvédelem.  A gyerektáncházban játékos feladatokon keresztül fedezhetik fel a természet formáit, jelenségeit, a mesék és a zene segítségével megeleveníthetik az állat- és növényvilág alakjait.

A szombati napot zenés Green Party, míg a kétnapos fesztivált Szekeres Adrien koncertje zárja.

Az ingyenes ZöldMag Fesztivál április 12-én és 13-án várja a látogatókat; a szervezők csupán azt szeretnék, hogy a szombat esti Green Partyra érkezőkön legyen egy zöld ruhadarab. A helyszín az Andrássy út 98. szám alatt található MagNet Közösségi Ház, a részletes programot a ZöldMag Fesztivál Facebook-oldalán, valamint a www.magnethaz.hu oldalon nézhetik meg az érdeklődők.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.