A HP is táblagépet dob piacra

Bemutatta a Hewlett-Packard (HP) amerikai számítógép-óriás TouchPad nevű táblaszámítógépét, amellyel belépett a táblagépek Apple iPadje uralta piacára.

A Touch Pad több mint egy új, kedves arc – hangoztatta az új táblagép San Franciscó-i bemutatásán szerdán Jon Rubinstein, a HP alelnöke, aki annak idején az Apple, majd a Palm cég csapatát erősítette.
A TouchPad annak a termékcsaládnak az első darabja, amelynek alapját a Palm webOS mobil operációs rendszere adja. A HP tavaly vásárolta meg 1,2 milliárd dolláros üzlet keretében a Palm céget, amit elemzők akkor úgy értékeltek, hogy az okostelefonok és a táblagépek gyorsan növekvő piacán akarja majd megvetni a lábát a Palm rendszerének megszerzésével. A Touchpad mintegy 70 dekagramm súlyú, képernyője 24,9 centiméter átmérőjű, azaz akkora, mint az iPad. Qualcomm processzorral látták el. A táblagépet videokonferencia megtartásához való kamerával szerelték fel, és ellátták Adobe Flash szoftverrel is. Utóbbi kettő az iPaden nem található meg.
A HP egyelőre nem hozta nyilvánosságra az új termék árát. A táblagép várhatóan az év közepén kerül majd forgalomba Európában és az Egyesült államokban.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.