A hülyeség kora – milyen lesz a Föld 2055-ben?

Egy háborús menekült 12 éves iraki testvérpár, a Shell olajkutatója, egy szélerőműveket telepítő brit mérnök, egy nigériai orvostanhallgató, a 82 éves francia hegyivezető, és egy indiai üzletember, aki fapados légitársaságot alapít.

Hogy mi a közös bennük? Mindannyian szereplői egy 92 perces fikciós dokumentumfilmnek, A hülyeség kora című környezetvédelmi játékfilmnek, mely a Ne légy hülye! nemzetközi kampány része.

A világpremier szeptember 22-én lesz, nálunk 23-tól a Kossuth Moziban lesz látható a film, mely 2055-ben egy elpusztult világban játszódik. A hazai kampányt nyolc zöld szervezet együttesen szervezi. Hallgassa meg Sarkadi Péter összeállítását, ami a sajtóvetítés után készült.

Történet
2055-öt írunk, és az éghajlatváltozás miatt lakhatatlanná vált Földön vagyunk. A főszereplő egy idős történész (Pete Postlethwaite), aki a Globális Archívumban dolgozik, a múzeumban, ahol az emberiség összegyűjtött emlékeit őrzik abban reménykedve, hogy a Földön egyszer talán újra megjelenik az élet.

A történész a mi korunkból származó archív filmfelvételeket gyűjt. A felvételeken olyan ma élő valós személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis valamilyen módon mindannyiuk sorsa kapcsolódik az éghajlatváltozáshoz, melynek során a bolygó kietlen pusztasággá változott.

g
A film magyar feliratos előzetese:


Az itthoni filmpremier


Ajánlott tartalom

Újabb közvetlen légijárat indul Budapest és Szöul között

A Budapest és Szöul közötti közvetlen légijárat indítása kihatással lehet egész Magyarország gazdasági teljesítményére, a magyar-dél-koreai kapcsolat fizikailag is szorosabbá válása megteremti a lehetőséget a kétoldalú együttműködés sikertörténetének folytatására - közölte a tárca tájékoztatása szerint hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Nincs hozzászólás

  1. Ez az oldal idáig is tetszett,de ez a filmajánló különösen nagy volt a szememben.
    Igen,sztárokkal kell népszerűsíteni az új programmot.
    Novák Péter

  2. Igen ez nekem is szimpatikus film! Látszik, hogy aki az introt csinálta vér profik!